Vlogger heeft spijt van treinstunt, Veolia doet aangifte

De Brabantse vlogger Willem Vink (18) is vanochtend diep door het stof gegaan voor een treinstunt die de jongen samen met een vriend in Nijmegen uithaalde. De twee daders sprongen bovenop een trein en reden een eindje mee. De vloggers zijn momenteel op weg naar ov-bedrijf Veolia om hun excuses aan te bieden.

De vlogger filmde zijn avontuur en zette het op YouTube. het filmpje werd massaal bekeken en leidde tot een storm aan boze reacties. Ook Veolia maakte gisteren al bekend aangifte te doen. Het bedrijf is 'woedend' en spreekt van 'volstrekt onverantwoord gedrag'. Ook de politie heeft de zaak in onderzoek.

Of het slim was om op de trein op de Maaslijn tussen Nijmegen en Molenhoek te springen en wat voor invloed hij daarmee op zijn kijkers heeft, beantwoordt Willem als volgt: ,,Op YouTube staan heel veel films met een slechte invloed op jongeren. Dan kan je alle films wel verwijderen."

De jongens hebben in de media verteld dat ze alles uitvoerig gecontroleerd hebben voordat ze de stunt zouden uitvoeren: "Het was gewoon leuk." Ook wijst hij erop dat hij en zijn vriend de stunt uitvoerig hebben voorbereid. "We hebben alles gecheckt, zodat niks fout kon gaan. Natuurlijk is het bloedlink, maar we zijn entertainers. We zoeken naar 'kicks' en dit leek ons vet.''

De vlogger geeft aan dat hij inmiddels spijt heeft van zijn stunt. Daarom hebben ze besloten om samen met zijn vriend vanochtend met bloemen en taart op bezoek bij Veolia te gaan. "Het is jammer dat Veolia niet eerst het gesprek wilde aangaan. Wij wilden een leuk gesprek hebben. Maar we zijn zo van de reacties geschrokken dat we nu op weg zijn naar Veolia. Het is echt geen pretje om al die reacties te lezen.'' vervolgt de vlogger.

Foto: Still video Dumpert
Foto: Still video Dumpert

Bron: De Gelderlander