Zeeland wil treinenkwestie aan Dijksma voorleggen

Gedeputeerde Harry van der Maas (SGP) overweegt de hulp van staatssecretaris Sharon Dijksma (PvdA, openbaar vervoer) in te roepen om de dienstregeling van de treinen in Zeeland te verbeteren. Deze zal vanaf december nog langer over Amsterdam en Vlissingen doen dan daarvoor, blijkt uit een analyze van reizigersportaal Treinreiziger. De extra reistijd zal 8 tot 9 minuten extra gaan duren.

Al eerder heeft Maas aangeklopt bij Dijksma "Die vraag hoort bij de NS', zei ze toen. 'Als je er niet uitkomt, kom je maar weer terug.' Dat zal niet al te lang meer duren. Dan wordt dit een politieke kwestie. Het gaat wel om een aantasting van de dienstregeling. Vergeleken met andere regio's komt Zeeland aan de verkeerde kant van de streep terecht.", aldus de gedeputeerde tijdens een gesprek met de Provinciale Staten.

De hoop van de provincie is gevestigd op een toezegging van NS-topman Roger van Boxtel. Hij  beloofde in juni dat hij gaat onderzoeken of er tijdens de spits extra treinen naar Zeeland kunnen rijden, in plaats van een -echte intercity- die alleen Vlissingen, Middelburg en Goes aandoet  en een extra Sprinter-trein die overal stopt..Zeeland praat ook mee in een werkgroep die kijkt of er nog op een andere manier tijdwinst is te boeken tussen Vlissingen en Amsterdam. Volgens zouden zulke veranderingen pas in 2018 mogelijk zijn.

Foto: Veronica538 (Wikipedia)
Foto: Veronica538 (Wikipedia)

 

Bron: PZC