Vrijdag afscheid van laatste City Night Line

Op vrijdagavond 9 december 2016 vertrekt voor de laatste keer de City Night Line vanuit Amsterdam. De Deutsche Bahn stopt met de deze trein omdat het aantal reizigers van de slaaptreinen de laatste jaren minder werd. Ook stond de Deutsche Bahn voor investeringen in het vaak verouderde materieel, waardoor volgens hen de verbinding niet meer rendabel is.

De Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB neemt de slaaptreinen deels over van DB – deze zal echter niet meer vertrekken vanuit Amsterdam maar vanuit Düsseldorf.

Alternatieven

Reizigers naar Innsbruck en Wenen reizen voortaan comfortabel met ICE International richting de nachttrein: je vertrekt om 18.35 uur uit Amsterdam en komt om 20.46 uur aan in Düsseldorf. Aan de andere kant van het perron vertrekt om 20.54 uur de Nightjet, zoals de nieuwe nachttrein van ÖBB gaat heten. 

Voor reizigers die een ruimere overstap willen hebben, voor bijvoorbeeld nog een avondmaaltijd, dan kunnen zij ervoor kiezen om de ICE 129 te nemen met het vertrek om 16:35 vanuti Amsterdam, deze komt dan om 18:46 in Dusseldorf aan.

Reizigers naar Basel hebben een volwaardig alternatief overdag: ICE International vertrekt om 8.05 uur uit Amsterdam en is al om 14.47 uur in Basel. Voor de reizigers richting Basel is ICE International 105 is de trein vanaf 11 december op dubbele lengte waardoor er extra zitplaatsen mogelijk zijn.

Al eerder werd een aantal internationale nachttreinen geschrapt; zo verdween eind 2014 de slaaptrein tussen Amsterdam en Kopenhagen.

Afscheid City Night Line

De trein zal op 9 december vertrekken om 20:28 uur vanaf spoor 2a/2b. Iedereen is van harte welkom om de laatste trein uit te zwaaien en foto's en video's te maken.

Foto: Niels Matteman
De City Night Line bij Arnhem
Foto: Niels Matteman

Bron: Nederlandse Spoorwegen