[video] Muzikant beboet na spelen klarinet in de trein

Een muzikant uit Kampen is vrijdagavond door ordehandhavers van de NS bekeurd met 380 euro omdat hij klarinet speelde in de trein. De muzikant was samen met zijn broer onderweg in de trein van Amsterdam naar Zwolle waar ze reizigers trakteerden op een klein concert.

Tijdens dit rit stapte er een veiligheidsmedewerker van de NS in om de man te bekeuren vanwege overlast. Omdat het beboeten enige tijd in beslag nam, konden het tweetal niet verder met de trein waarin ze zaten en misten ze de aansluiting met de laatste trein naar hun woonplaats Kampen.

Uiteindelijk is het tweetal met een bekeuring op zak weer huiswaarts gegaan met de hulp van een toegesnelde vriend die hen op kon halen.

Muzikant Nathen Dillen is teleurgesteld om de boeten, en heeft tegenover het AD aangegeven dat hij mogelijk bezwaar gaat maken: "Andere reizigers zagen de klarinet en vroegen of ik wat wilde spelen. Dat vond ik goed en heb netjes in de coupé rondgevraagd wie er moeite mee had. Niemand. Mensen bevestigen dat ook op Facebook. Daarna ben ik klarinet gaan spelen en zette mijn broer de box met begeleidingsmuziek aan. We speelden klezmermuziek, dat wordt gespeeld op Joodse bruiloften. Het was erg gezellig."[..] "Ik ga proberen er onderuit te komen. Wacht eerst af tot ‘ie binnen is en daarna benader ik NS om het gezamenlijk op te lossen."