Advies NS: Stel uw reis indien mogelijk uit

Het treinverkeer is zondagmiddag in ons land op meerdere plaatsen ontregeld door de hevige sneeuwval. Waar het vanmorgen er nog gunstig uitzag is het in de loop van de dag steeds meer gaan sneeuwen, met verstoringen tot gevolg.

Volgens een woordvoerder van de NS zouden de meeste problemen in de Randstad zijn beginnen. Hier is meer kans op oponthoud waarbij er treinen vertraagd zijn of zelfs uitvallen. Inmiddels is het treinverkeer rond Gouda, Amersfoort en Arnhem (deels) stilgelegd

Vanaf vanmorgen is het spoor al geteisterd door diverse verstoringen. Volgens ProRail zouden er tien meldingen binnen zijn gekomen, waarvan het meerendeel voornamelijk in de middag ontstond. "We zijn op volle sterkte, meer dan 100 procent', zei een woordvoerder van ProRail." Zo staan er twintig storingsploegen op strategische plekken klaar zodat ze snel kunnen worden ingezet als het nodig is.

De NS adviseert reizigers om, als dit enigszins mogelijk is, uw reis voor vanavond uit te stellen, en anders voor vertrek de reisplanner te raadplegen, en rekening te houden met extra overstappen en mogelijke vertragingen.

De stand van zaken om 17:42 is als volgt:

Foto: Nederlandse Spoorwegen
Foto: Nederlandse Spoorwegen