Treinverkeer Assen en Groningen weer op gang na afronding werkzaamheden

Het treinverkeer tussen Assen en Groningen is donderdagochtend weer op gang gekomen na een week vol werkzaamheden. Tijdens de afgelopen periode is er gewerkt aan de plaatsing van een nieuwe tunnel in Groningen, en is er gewerkt aan het station in Haren.

Tijdens de werkzaamheden moesten reizigers gebruik maken van treinvervangend busvervoer. Hierbij werd er snel- en stopbussen ingezet.

Werkzaamheden

De grootste klus tijdens de werkzaamheden betrof de plaatsing van de Helperzoomtunnel onder het spoor. Deze nieuwe tunnel moet de nieuwe verbinding voor wegverkeer zorgen tussen Helpman/Coendersborg en de wijken Europapark, De Linie en De Oosterpoortbuurt aan de oostzijde van het spoor. Uiteindelijk zal hierdoor de spoorwegovergang aan de Esperantostraat verdwijnen.

Ook werd er gewerkt aan de aanleg van het vierde spoor tussen station Groningen en het nog in aanbouw zijnde opstelterrein De Vork in tussen de sporen de Veendam en Assen, de viduct aan de Herewegviaduct in Groningen, het nieuwe opstelterrein en het station in Haren waar klussen plaatsvonden aan de perrons en de perrontrappen.

Foto: Nederlandse Spoorwegen
Foto: Nederlandse Spoorwegen