Eurostar meldt stijging in tweede kwartaal van dit jaar

De internationale vervoerder Eurostar meldt een stevige groei in passagiersaantal en in omzet in het tweede kwartaal van 2019.

Het aantal passagiers nam in het kwartaal van dit jaar toe met 3%, waarbij er 2,88 miljoen passagierd werde vervoerd tegenover 2,80 miljoen in het tweede kwartaal van 2018. De omzet bedraagt 263 miljoen Britse pond, een stijging van 2%.

Populair

De treinverbindingen van de Eurostar blijven aan populariteit winnen bij toeristen uit Noord-Amerika. Zij maken gebruik van de snelheid en het gemak van de hogesnelheidstrein om meer bestemmingen te kunnen bezoeken tijdens hun reis in Europa. Het aantal Noord-Amerikaanse klanten steeg met 20% in het tweede kwartaal van 2019 vergeleken met het tweede kwartaal van vorig jaar.

Mike Cooper, CEO van Eurostar kijkt terug op de positieve prestaties van het bedrijf: "We hebben een aanzienlijke stijging van de ticketverkoop op de Noord-Amerikaanse markt gezien, omdat reizigers kiezen voor de vlotte verbinding tussen Europese steden en het gemak en comfort van de hogesnelheidstrein verkiezen boven het vliegtuig."

25e verjaardag Eurostar

De Eurostar viert zijn 25ste verjaardag op 14 november 2019 en om het feest compleet te kunnen maken kunnen klanten meegenieten. Met de lancering van een ‘Press for Champagne’-knop in de Eurostar app kunnen reizigers die in augustus op een vrijdagavond tussen Londen, Parijs, Brussel en Amsterdam reizen, met een druk op de knop kans maken op een glas champagne dat tijdens de reis aan hun zitplaats wordt geserveerd. Normaal wordt dit enkel bij de Business Premier geserveerd.

Foto: Treinenweb
Station Londen St. Pancras International (Foto: Treinenweb)