Studenten kunnen wegens storing niet overal vrij reizen

Door een fout in het systeem voor in- en uitchecken kunnen studenten met een OV-studentenkaart vandaag niet gratis reizen. Voor alle reizen met trein, tram, bus of metro moet vandaag worden betaald. Over de oorzaak van de storing is nog niks bekend.

De oorzaak van de storing zou bij SRP liggen, de organisatie die het 'Studenten Reis Product' beheert. "Waar het precies fout is gegaan, weten wij ook niet. Het gaat om instellingsproblemen die bij sommige vervoerders in combinatie met apparatuur een storing veroorzaken”, vertelt een woordvoerder van SRP. Transctiebeheerder TransLink heeft laten weten dat zij zelf niks kunnen doen, omdat SRP de verantwoordelijke is.

Door de storing kunnen de studenten met een Studenten Reisproduct in grote delen van het openbaar vervoer niet vrij reizen. De storing zou zich niet voordoen bij NS, blijkt uit reacties op Twitter. Voornamelijk bij ritten met Connexxion, Qbuzz, HTM, GVB en de RET zou er onterecht een saldo worden afgeschreven.

Studenten kunnen vanaf 26 augustus het geld dat ze vandaag uitgeven aan hun trein-, bus-, tram- of metroreis terugvragen bij de OV-chipkaart automaten.

Foto: Spoorjan (Wikipedia)
Foto: Spoorjan (Wikipedia)