Arriva rijdt met twee Breng-treinen tussen Arnhem en Tiel

Reizigers op het Arriva-lijntje tussen Arnhem en Tiel moeten niet gek opkijken als er opeens een trein van Breng het station komt binnenrijden, want Arriva heeft een aantal treinstellen gehuurd van de vervoerder Breng omdat er twee eigen treinen in het noorden van Nederland worden ingezet.

Arriva benadrukt dat de Breng-treinen onder de vlag van Arriva rijden. Het betreft dezelfde soort trein die Arriva normaal inzet, maar dan enkel met een ander uiterlijk. Ook dient er uiteraard bij Arriva te worden ingecheckt en gelden ook de Arriva-abonnementen in deze trein.

Tijdelijke vervanging

Er gaan twee treinen uit de vloot van de concessie Achterhoek-Rivierenland naar het Noorden, om daar de twee treinen te vervangen waarmee in het verleden in Winsum en Leeuwarden een ongeluk heeft plaatsgevonden. Deze treinen worden momenteel gerepareerd. Daarnaast is van de huidige treinenvloot van de Noordelijke concessie toe aan een opknapbeurt. In aanloop naar de nieuwe concessie Noordelijke lijnen 2020-2035 worden de treinen volledig omgebouwd en krijgen een nieuwe uiterlijk.

De twee treinen uit de vloot van de concessie Achterhoek Rivierenland worden als tijdelijke vervangingstreinen hiervoor ingezet. Om deze plek in te nemen rijden er voor ongeveer anderhalf jaar, of mogelijk langer, twee Breng-treinen tussen Arnhem en Tiel.

Meer capaciteit met Breng

De twee treinen die tijdelijk in het Noorden rijden zijn de treinstellen 366 (Annemarie Jorritsma) en 254 (Simon Tahamata). Treinstel 366 is drie-delig en treinstel 254 is twee-delig. Beide treinstellen zijn overigens niet voorzien van een toilet.

De twee Breng-treinen zijn beide drie-delig wat ten goede komt aan de zitplaatscapaciteit op de spoorlijn Arnhem - Tiel. De Breng-treinen blijven in onderhoud bij Stadler in Blerick. De rest van de treinenvloot van de concessie Achterhoek Rivierenland wordt onderhouden in de eigen werkplaats van Arriva in Zutphen.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb

Bron: Arriva