Groningen Europapark binnenkort op de schop

Het station Groningen Europapark gaat op de schop. Er wordt onder meer een extra spoor aangelegd en zal er een nieuwe perron verrijzen. Dit is nodig omdat de treinen vanuit Delfzijl, Roodeschool en Leeuwarden in de toekomst doorrijden naar station Groningen Europapark.

Na de zomervakantie zal worden gestart met de werkzaamheden die naar verwachting tot mei 2020 zullen duren. Zo zullen alle sporen worden opgeschoven om extra ruimte te maken,

Extra spoor en perron

Het meest opvallende werk dat aan station Groningen Europapark wordt gedaan, is de aanleg van een extra spoor én een nieuw perron. Tussen het Hoofdstation en het nieuwe opstelterrein De Vork in Haren liggen zullen straks vier sporen liggen, wat er nu nog drie zijn. Het nieuwe perron zal naast het huidige station worden geplaatst en krijgt een overkapping zoals de andere perrons ook hebben. deze al net als de andere perrons ook voorzien worden van een trap en een lift.

Het hoofdperron op Groningen Europapark zal worden verlengd met dertig meter, zodat er in de toekomst ook hier langere treinen een stop kunnen maken.

Werkzaamheden

De werkzaamheden aan station Groningen Europapark vinden grotendeels overdag en doordeweeks plaats. Tijdens de werkzaamheden aan het station blijft de dienstregeling op enkele buitendienststellingen na in stand. Na de werkzaamheden op Europapark zal er vanaf de zomer van 2020 werden gewerkt aan Groningen Centraal wat de komende jaren behoorlijk op de schop gaat.

Foto: Spoorjan
Foto: Spoorjan