Station Woerden door grappenmaker benoemd tot Centraal station

In opvolging van station Amersfoort en Eindhoven is ook station Woerden een Centraal station geworden. Dat was de intentie van een grappenmaker die het stationsbord onder handen heeft genomen door het predicaat 'Centraal' erbij te plakken. De stationsborden op beide perrons werden van de tekst voorzien.

De ludieke actie die door nieuwswebsite In de Buurt werd opgemerkt, is in de nacht van woensdag op donderdag uitgevoerd door een onbekend persoon achter het Instagram-account Guerilla Art Woerden. In de post staat bij de foto: ‘Omdat een stad met ruim 900.000 toeristen een eigen Centraal Station verdient.’

Vereisten

Helaas zal het station van Woerden niet officieel een Centraal station worden omdat het niet aan de eisen voldoet. Om de toevoeging te mogen dragen moet de stad 100.000 inwoners hebben, 40.000 in- en uitstappers en minimaal twee kleinere stations. De stad Woerden voldoet ruimschoots niet aan deze vereisten met momenteel ongeveer 33.000 inwoners en een gemiddeld aantal in- en uitstappers per dag van 13.358 in 2018. Daarnaast heeft Woerden ook geen tweede station, hoewel er wel plannen binnen de gemeente zijn om Woerden Molenvliet te realiseren. Echter werden deze in 2016 voorlopig afgeschoten.

Foto: Treinenweb
Het stationsbord met de pronkende tekst: "Woerden Centraal" (Foto: Treinenweb)