NS-personeel leest deze week voor op basisscholen

Deze week lezen hoofdconducteurs en machinisten van NS voor aan ongeveer 2.000 basisschoolkinderen door het hele land. Met de voorleesactie wil NS de Kinderboekenweek ondersteunen en lezen aanmoedigen. De Kinderboekenweek zal zondag afgesloten worden met een levende 'ruil-boekenkast' voor de kinderen op de stations Utrecht en Amsterdam.

Carola Nummerdor (hoofdconducteur bij NS): "Lezen is eigenlijk een vorm van reizen, het verhaal neemt je mee naar andere plaatsen en landen". Zij las vandaag voor aan de kinderen van de openbare basisschool Het Web in Apeldoorn.

Haar collega hoofdconducteur Marieke van Strater las in gebarentaal voor aan dove of slechthorende kinderen en kinderen met een taalontwikkelingsstoornis van Kentalis Talent in Vught. "Wat ontzettend leuk om het verhaal van ‘André het astronautje op zoek naar Laika’ voor de kinderen te vertalen naar gebaren. De kinderen waren razend enthousiast en vertelden graag over hun eigen treinavonturen."

Tot en met aanstaande vrijdag zal NS-personeel in maar liefst 22 steden bij diverse basisscholen langsgaan om de kinderen voor te lezen.

Feestelijke afsluiting Kinderboekenweek

Aanstaande zondag wordt de Kinderboekenweek afgesloten. Dan staat er midden in de stationshal van Utrecht Centraal en in de Amstelpassage van Amsterdam Centraal een ‘pratende boekenkast’ met meer dan duizend nieuwe kinderboeken. Kinderen kunnen een eigen boek ruilen voor een nieuw boek of een boek van een ander kind.

NS-conducteurs John Piqué en Romano Strang openen om 10.00 uur de NS Kinderboekenruil in Utrecht samen met Anna Woltz (auteur Kinderboekenweekgeschenk 2019) en Natascha Stenvert (illustrator Prentenboek van de Kinderboekenweek 2019). Het is de vijfde keer dat NS de kinderboekenruil organiseert.

Foto: NS
Foto: NS