ProRail plaatst langste overweg in Zoeterwoude

In het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 maart zullen ProRail en Strukton een nieuwe spoorwegovergang van 36 meter lang in Zoeterwoude-Rijndijk plaatsen. Dit is de langste overweg van Nederland uit één stuk.

De extra zware overweg is op maat gemaakt en is een duurzame oplossing voor het vele vrachtverkeer dat er dagelijks overheen rijdt. Het gaat om de overweg ter hoogte van de Burgemeester Smeetsweg bij het bedrijventerrein Grote Polder. De overweg bestaat uit één betonnen plaat waar de spoorstaven al in zitten. De overweg wordt geleverd door Voestalpine Railpro. In verband met dubbelspoor worden twee betonnen platen met een hijskraan ingebracht. De werkzaamheden worden uitgevoerd in het kader van een robuust spoor in Nederland. De werkzaamheden zijn maandagochtend rond 5 uur afgerond zodat de treinen weer kunnen rijden in de ochtendspits.

Iedereen welkom
Omwonenden en belangstellenden zijn uitgenodigd om de werkzaamheden te bekijken. Ze zijn welkom op zaterdagmiddag vanaf 16.00 uur voor de bezichtiging van de unieke vernieuwingswerkzaamheden. Medewerkers van de betrokken partijen zijn aanwezig voor toelichting en vragen over het project. Het inhijsen van de overwegen zal ongeveer 2 uur duren.

Locatie / Parkeren bezoekers
Het beste kunnen bezoekers parkeren op de Energieweg, bedrijventerrein Grote Polder, Zoeterwoude-Rijndijk. De werkzaamheden zijn te bezichtigen vanaf het Spoorpad (achter het tankstation).

Alternatief reisadvies
ProRail werkt dit weekend op meerdere locaties in Leiden en Alphen aan den Rijn. Daarom is er geen treinverkeer mogelijk tussen Leiden en Alphen aan de Rijn. NS zetten bussen in. Wij adviseren de reis van tevoren te plannen via de reisplanner op www.ns.nl.

Bron: ProRail