Intercity Vlissingen-Schiphol v.v. keert mogelijk terug

Met een beetje geluk hoeven Zeeuwse treinreizigers die naar Schiphol willen reizen in 2013 niet meer over te stappen. Ook overstappen in Roosendaal om naar Amsterdam te gaan, is dan niet meer nodig.

Deze plannen blijken uit een concept dienstregeling 2013 welke uitgelekt is via een spoorwebsite. Een woordvoerder van ProRail ontkent het bestaan van de lijst. "Het is in elk geval geen dienstregeling die al goedgekeurd is, want wij zijn momenteel nog in de laatste fase van besprekingen met alle partijen. Die dienen bij ons een verzoek in, waarna wij kijken of er genoeg ruimte is op het spoor. Eind augustus worden de knopen doorgehakt. En begin december wordt de nieuwe regeling dan van kracht."

Volgens de website, zou er twee keer per uur een intercity gaan rijden die bij alle Zeeuwse stations stopt, waarmee de totale reistijd tussen Vlissingen en Amsterdam met vijf minuten toe zal nemen.

Pas eind augustus wordt er meer bekend over de uiteindelijke defintieve dienstregeling van 2013, welke in december in zal gaan.

Bron: PZC