Gemeente Utrecht tekent contract voor bouw nieuw Noordgebouw

De gemeente Utrecht heeft een contract gesloten voor de bouw van het zogeheten Noordgebouw in het Stationsgebied. In het pand moeten winkels, appartementen, een hotel, horeca en appartementen komen die uitzicht hebben op het spoor.

"Het gebouw wordt schaalbaar en krijgt een menselijke maat", zegt Laurens van Doorn van de Utrechtse projectontwikkelaar NIC Commercieel Vastgoed. Samen met zijn bedrijf en het Houtense Dura Vermeer gata hij het gebouw bouwen op de plek van het oude taxiplatform en aan het Stationsplein Oost.

Het gebouw zal langs het fietspad komen te liggen die naar de nieuwste fietsenstalling zal leiden aan het Jaarbeursplein. Aan de achterkant van het gebouw komt een trambaan waar het gebouw deels overheen zal hangen.

Uiteindelijk krijgt het gebouw twee ingangen. "Op de begane grond komen winkels en ook de entree van de Noordertunnel. Je loopt door de winkels om via de tunnel naar de sporen te gaan", zegt Van Doorn. Op het stationsplein Oost komt de tweede ingang.

Hotel

Volgens planning zal er een hotel in het nieuwe Noordgebouwd worden gebouwd en ook 60 kleine appartementen. Ook is er ruimte vrij voor bedrijven die op een vernieuwende manier willen werken. Aan het verhoogde Stationsplein en aan de Stationsstraat komen winkels. Op het dak van eht gebouw moeten bomen worden geplant, en zal er een 'roof-top' restaurant worden geopend met uitzicht over het hele stationsgebied.

Het gebouw zal ongeveer 38 meter hoog worden, waarmee deze voldoet daarmee aan de wens van de gemeenteraad. In 2016 zal de bouw van start gaan waarna in 2017 het gebouw geopend zal moeten worden.

Bron: RTV Utrecht