Treinreizigers volgen overwinning Nederland - Spanje op stations

Op diverse treinstations hebben tientallen treinreizigers gekeken hoe Spanje met 5-1 door Nederland werd verslagen. Op Rotterdam Centraal, Amsterdam Bijlmer Arena, Breda en Arnhem konden treinreizigers de wedstrijd via schermen volgen.

Een woordvoerder van NS meldde die avond dat de drukte op die station 'wisselend' is. "Op Rotterdam Centraal is er flink wat animo. Behoorlijk wat mensen hebben zich verzameld in het nieuwe station."

Volgens de woordvoerder was het op de andere stations een stuk rustiger. Veel reizigers stapten namelijk over en hadden niet lang de tijd om naar de wedstrijd te kijken. "Dat hadden we ook wel ingecalculeerd met deze wedstrijd om 21.00 uur op een vrijdagavond. Waarschijnlijk is de belangstelling volgende week groter.", vervolgt de woordvoerder.

Treinreizigers op de stations Utrecht Centraal, Den Haag Centraal, Amsterdam Zuid, Leiden, Amersfoort en Eindhoven konden weliswaar de wedstrijd niet live via televisie-schermen zien, maar werden wel getrakteerd op een stroom van informatie over de voetbalwedstrijd omdat de doorstroom van reizigers anders zou worden belemmerd. Op andere treinstations in Nederland geeft de NS geen WK-informatie.

De volgende keren speelt Nederland op 18 tegen Australië en 23 juni om 18:00 uur tegen Chili.

Bron: Treinreiziger