Vier investeerders in de rij voor mogelijke overname van failliete Dinner Train

Vier investeerders hebben zich gemeld voor een mogelijke overname van het failliet verklaarde Dinner Train. (Foto: Stefan Geertsen)
Vier investeerders hebben zich gemeld voor een mogelijke overname van het failliet verklaarde Dinner Train. (Foto: Stefan Geertsen)

Vier kandidaten staan in de rij om mogelijk het failliete Dinner Train van Train Charter Events over te willen nemen. Anderhalve week geleden vroeg het rijdende restaurant na een tijd van financiële onzekerheid een faillissement aan.

Curator Fred Froger kon nog niet vertellen of het voor de investeerders daadwerkelijk tot een overname komt. "Het is te bezien in hoeverre er een doorstart gerealiseerd kan worden", licht de curator Fred Froger tegenover het ANP toe. Het bedrijf staat op naam van Tim Beltz en is ingeschreven in Oisterwijk. De namen van de investeerders zijn niet bekend gemaakt.

Inboedel

Volgens de inventarisatie van de curator zou er voor ruim een miljoen euro aan schuld zijn. Hiervan zou 300.000 euro openstaan van leveranciers, en zou er voor 820.000 euro geclaimd zijn door mensen die de reservering van hun rijdende diner in het water zagen vallen. Onder de inboedel van Train Charter Events bevindt zich veel serviesgoed en kantoorinventaris. Geïnteresseerde partijen kunnen ook de technische en reserveringssystemen overnemen. Echter is volgens de curator de overdracht van het klantenbestand een apart verhaal omdat de Europese privacywet dit tegenhoudt.

De rijtuigen en de locomotieven die de Dinner Train gebruikte werden verhuurd door de Bossche onderneming Train Charter Services onder leiding van Luc Peulen. Dit bedrijf staat los van Train Charter Events.