Een dode bij treinongeluk in Noorwegen

Bij een treinongeluk in Noorwegen donderdag is de machinist om het leven gekomen en raakten meerdere mensen gewond. De locomotief en vijf wagons van de Noorse spoorwegmaatschappij SJ Norge zijn van een berghelling gegleden. De politie kreeg om 14.15 uur melding van het incident. De trein was onderweg van Trondheim naar Bodø.

De ontsporing zou zijn veroorzaakt door een aardverschuiving waarbij er een rotsblok dat door regenval losraakte en op het spoor viel. Dit wordt bevestigd door de Noorse omroep NRK. Het rotsblok blokkeerde het spoor, wat leidde tot het ongeluk.

Evacuatie

In totaal zijn 49 passagiers uit de trein geëvacueerd. De inzittenden werden ondergebracht in een nabijgelegen hotel. Een van de passagiers, die zich in het dichtstbijzijnde rijtuig bevond, vertelde dat zijn wagon ook ontspoorde, maar niet van de heuvel viel. Hij hielp mee om kinderen in veiligheid te brengen.

Medeleven

SJ Norge heeft bevestigd dat de overledene een medewerker van het spoorwegbedrijf is. CEO Rikke Lind sprak haar medeleven uit in een verklaring: "Het is een zeer trieste en veeleisende dag voor ons allemaal bij SJ Norge. Onze gedachten gaan nu uit naar alle nabestaanden. We zijn bezorgd over de zorg voor iedereen die getroffen is door dit tragische incident." De Noorse minister van Transport, Jon-Ivar Nygård, reageerde op het treinongeluk met medeleven: "Onze gedachten gaan uit naar alle getroffenen." Hij benadrukte ook het belang van het onderzoeken van de oorzaak van het ongeval om toekomstige incidenten te voorkomen.