RailPromo failliet verklaard; Dinner Train rijdt niet

De spoorvervoerder RailPromo B.V. is op 6 augustus failliet verklaard. Hierdoor zal ook de Dinner Train, dat een merk is van Railpromo, niet meer rijden. De curator onderzoekt of mogelijk een doorstart plaats kan vinden en of de geboekte ritten voor het 'rijdende restaurant' nog door kunnen gaan.

Als gevolg van het faillissement kunnen en zullen er tot nader order geen treinritten plaatsvinden. Ook aangekochte treinkaartjes kunnen momenteel niet verzilverd worden. De komende periode gaat de curator onderzoeken of een doorstart mogelijk is. Daarbij zal tevens worden onderzocht of zowel de geannuleerde als de nog geplande treinritten alsnog uitgevoerd kunnen worden. Een curator van LXA heeft laten weten dat het de de klanten op de hoogte houdt. Via de website van de Dinner Train worden bezoekers doorgestuurd naar een pagina van de curator.

RailPromo

Onder de activiteiten van RailPromo vallen de bedrijven Railpromo Fleet Services BV, Dinner Train BV waarvan Lucatu B.V. het moederbedrijf is. De vervoerder heeft onder meer twee locomotieven in dienst en vijf buffetwagons voor de DinnerTrain.

De vervoerder heeft ook de Sziget-festivaltrein naar Hongarije geëxploiteerd, en in samenwerking met technologiewebsite Tweakers de Tweakers Express naar de Gamescon in Keulen gereden.

Ook de De Austria Express was de eerste internationale chartertrein van Railpromo. De trein reed tijdens het winterseizoen 2015-2016 wekelijks tussen Nederland en Oostenrijk. Het betrof een verlenging van de bestaande skitrein uit Brussel. Deze vakantietrein heeft slechts één seizoen gereden

Foto: Rob Dammers (Flickr; Creative Commons)
Foto: Rob Dammers (Flickr; Creative Commons)