Treinverkeer tussen Groningen en Europapark stilgelegd vanwege uitslaande brand op bouwterrein van busstation

Een archieffoto van een brandweerwagen. (Foto: Alf van Beem)
Een archieffoto van een brandweerwagen. (Foto: Alf van Beem)

Het treinverkeer tussen Groningen en Groningen Europapark is momenteel stilgelegd vanwege een uitslaande brand op het bouwterrein van het nieuwe busstation aan de overzijde van de sporen. De rook zou tot in de verre omgeving te zien zijn.

Op de Groningse nieuwssite Sikkom is op een video te zien dat er sprake is van een uitslaande brand. Het monumentale stationsgebouw ligt verderop en is niet in gevaar.

Uitslaande brand

De brand zou rond half negen uitgebroken zijn, en zou volgens de brandweer lastig te blussen zijn. Omwonenden zijn via een NL-Alert opgeroepen om deuren en ramen dicht te doen en de ventilatie uit te schakelen. Uit veiligheidsredenen is het treinverkeer naar verwachting tot 12:30 stilgelegd. Er rijden stopbussen tussen station Groningen Europapark en hoofdstation Groningen, maar goed getrainde reizigers kunnen dit stuk ook in een ruim kwartier lopen tot ze in het centrum zijn.

Verbouwing station

Aan de achterzijde van het station wordt gebouwd aan een nieuw busstation. Daar moeten alle stads- en streekbussen straks reizigers afzetten en ophalen. Het busstation zit nu nog aan de voorkant van het station. In de nieuwe situatie wordt het busstation nauwer betrokken bij het station waardoor de bereikbaarheid tussen bussen en de trein makkelijker wordt. Ook de fietsenstalling zal hier een plaats krijgen zodat het nieuwe station een groot OV-knooppunt wordt waarbij alles via een nieuwe reizigerstunnel met elkaar verbonden wordt. De perrons aan de stationszijde worden ook opnieuw ingericht.

Voor dit artikel zijn we opzoek naar aanvullingen. Heb je foto- of videomateriaal of andere informatie die van belang is, dan zien we die graag op ons e-mailadres contact@treinenweb.nl