NS rijdt extra en langere treinen tijdens Tilburgse kermis en Roze Maandag

Op Roze Maandag rijdt de NS de speciale Roze Maandag Express naar Tilburg. (Foto: FaceMePLS)
Op Roze Maandag rijdt de NS de speciale Roze Maandag Express naar Tilburg. (Foto: FaceMePLS)

NS rijdt tijdens de Tilburgse Kermis die van vrijdag 19 tot en met zondag 28 juli duurt extra en langere treinen. In de avond en in het weekend rijden er extra Sprinters tussen Dordrecht - Tilburg ,Tilburg - Arnhem en Tilburg - Eindhoven - Weert. Daarnaast worden de treinen in het weekend verlengd.

NS zet ook extra (veiligheids)personeel in die ervoor zorgen dat reizigers snel en veilig uit en in de trein komen. Reizigers wordt altijd aangeraden de NS Reisplanner of app te checken voor vertrek.

Roze Maandag

Maandag 22 juli is het Roze Maandag en worden de eerste bezoekers 'All Inclusive' door NS naar Tilburg gebracht. Op de dag waarop gelijkwaardigheid, inclusie en acceptatie wordt gevierd in Tilburg tijdens de grootste kermis van de Benelux, rijdt de Roze Maandag Express vanaf Rotterdam Centraal rechtstreeks naar Tilburg.

De trein staat bol van muziek, feest en lekkernijen. Zo’n 300 dragqueens, prijswinnaars, NS'ers en andere gasten kunnen dan feestvieren in de trein.

Op station Tilburg verzorgt Etos vrolijke, kleurrijke make-up en nagelart voor bezoekers. 'Celebrate Your True Colors' is in het leven geroepen zodat iedereen die naar Roze Maandag gaat, zich op het station kan laten omtoveren tot de perfecte versie van zichzelf.