Drukste perron van Utrecht Centraal wordt na de zomervakantie verbreed

De sporen van Utrecht Centraal waarbij spoor 5, wat onder het gebouw ligt, na de zomervakantie verbreed zal worden. (Foto: Treinenweb)
De sporen van Utrecht Centraal waarbij spoor 5, wat onder het gebouw ligt, na de zomervakantie verbreed zal worden. (Foto: Treinenweb)

Het perron bij spoor 5 van station Utrecht Centraal wordt na de zomervakantie verbreed. Zo wordt het beter geschikt voor de duizenden reizigers die er dagelijks gebruik van maken. Momenteel zijn delen van het perron vrij smal waardoor er het erg druk wordt, en wat anders in de toekomst steeds gevaarlijker wordt.

Vanwege de werkzaamheden moeten reizigers vanaf vrijdag 30 augustus tot en met zondag 8 september rekening houden met gewijzigde vertreksporen op Utrecht Centraal, en een drukke spitstijd.

Werkzaamheden

De hinder tijdens de werkzaamheden is onvermijdelijk. Volgens Harro Homan, regiodirecteur Randstad Noord bij ProRail kan deze aanpassen qua planning helaas niet anders. "We gaan hard aan het werk om het drukste perron van Nederland te verbreden zodat het de tienduizenden reizigers die er dagelijks in- en uitstappen beter aankan. En om het perron klaar te maken voor de reizigers van de toekomst, want dat zullen er nog veel meer zijn. Op de korte termijn levert het dus hinder op, op de lange termijn een plezieriger overstap en reis."

Reizigers wordt deze vakantieperiode extra erop geattendeerd om de reisplanner voor vertrek te raadplegen en rekening te houden met mogelijke extra reistijd en meer drukte in de trein. Momenteel vinden er meerdere werkzaamheden aan het spoor plaats, waaronder tussen Rotterdam en Den Haag tot en met 27 juli, en grootschalig onderhoud op en rond station Amersfoort tot en met 19 augustus.

Aanpassingen aan de dienstregeling

De dienstregeling op Utrecht Centraal is de komende periode aangepast:

31 augustus en 1 september
Zaterdag 31 augustus en zondag 1 september zijn spoor 1 tot en met 8 buiten gebruik. Belangrijkste gevolgen: minder intercity’s tussen Den Haag en Rotterdam, Utrecht en Amersfoort en minder intercity’s tussen Arnhem, Utrecht en Schiphol.

2 september tot en met 6 september
Van maandag 2 september tot en met vrijdag 6 september zijn spoor 4 en 5 buiten gebruik. Belangrijkste gevolgen: minder intercity’s in de spits tussen Arnhem, Utrecht en Schiphol en minder sprinters in de spits tussen Driebergen-Zeist, Utrecht en Breukelen.

7 en 8 september
Zaterdag 7 september en zondag 8 september zijn spoor 1 tot en met 7 buiten gebruik. Belangrijkste gevolgen voor reizigers: minder intercity’s tussen Arnhem, Utrecht en Schiphol. Naar het Spoorwegmuseum rijden geen treinen. Reizigers wordt geadviseerd de bus te pakken of een gezonde wandeling van ongeveer 25 minuten te maken door de bijzondere Domstad.