Nederlands team van atleten vertrekt naar Olympische Spelen met de trein

Dit weekend is een Nederlands team van achttien atleten vanaf Rotterdam Centraal per trein vertrokken naar de Olympische Spelen in Parijs. Het gaat om atleten die turnen, boogschieten en skateboarden uitoefenen.

Eurostar is de reispartner van Team NL en Team GB, Paralympics GB, Team BE, Team Para BE, Team Para NL en Team Deutschland. In totaal vervoert Eurostar 7 teams, 2000 atleten en medewerkers op een duurzame manier. De Olympische Spelen beginnen aanstaande vrijdag 26 juli.

De internationale vervoerder verwacht 2 miljoen passagiers te vervoeren naar de Olympische en Paralympische Spelen. Meer dan 160 treinen zullen atleten aan boord vervoeren. Qua capaciteit heeft Eurostar voor de Olympische en Paralympische periode samen op het traject Amsterdam-Parijs 27 procent meer capaciteit in 2024 ten opzichte van 2023.  

Er worden veel reizigers verwacht tijdens de Olympische Spelen. De NMBS zet daarom een extra EuroCity-trein in tussen Brussel en Parijs. Vanaf volgend jaar zal er opnieuw permanent een EuroCity-trein rijden tussen België en Frankrijk.