Minder treinen tussen Sittard en Maastricht vanwege verzakt spoor

 (Foto: Treinenweb)
(Foto: Treinenweb)

Vanwege een door de regenval verzakt spoor rijden er tussen Sittard en Maastricht minder treinen. Volgens een woordvoerster van ProRail zou de schade "best wel groot" zijn. De spoorbeheerder is momenteel in gesprek met een ingenieursbureau en een aannemer om te kijken hoe en wanneer de schade kan worden hersteld.

Vanwege de verzakking rijden er al een dag lang aanzienlijk minder treinen tussen Sittard en Maastricht. In Geleen, ter hoogte van Lutterade, is er een gat ontstaan in de ondergrond tussen de rails en de hekken naast het spoor. Bovendien is het spoorballast verschoven en is er een fietstunnel onder water gelopen.

Op één van de twee sporen kunnen treinen nog rijden, maar ze doen dat wel langzamer dan gebruikelijk. Om de beperkingen op het spoor te compenseren, zijn er ook snelbussen ingezet. Het is nog niet duidelijk wanneer de reparatie van het spoor gaat beginnen en voltooid is. ProRail heeft laten weten dat ze dit waar mogelijk in de nacht van een nog te bepalen moment gaan uitvoeren.