Negen dagen geen treinen tussen Groningen en Europapark

Vanaf 3 augustus rijden er vanwege werkzaamheden 9 dagen geen treinen tussen Groningen en Europapark. (Foto: Rob Dammers)
Vanaf 3 augustus rijden er vanwege werkzaamheden 9 dagen geen treinen tussen Groningen en Europapark. (Foto: Rob Dammers)

Van zaterdag 3 augustus tot en met zondag 11 augustus rijden er bussen in plaats van treinen tussen het hoofdstation van Groningen en station Groningen Europapark. Dit is nodig vanwege de sloop van de oude zuidelijke ringweg over het spoor.

Het project Groningen Spoorzone gebruikt deze periode om werkzaamheden bij het station uit te voeren. NS en Arriva zetten vervangende bussen in.

Gevolgen voor de treinreis

Van zaterdag 3 tot en met zondag 11 augustus rijden er geen treinen tussen de stations Groningen en Groningen Europapark. Dit heeft invloed op de trajecten tussen Groningen en Assen, Veendam, Winschoten en Weener (D). Arriva en NS zetten bussen in op deze trajecten. Voor veel reizigers van en naar de stad, is het de beste optie om niet via station Groningen, maar rechtstreeks via station Groningen Europapark te reizen.

Fietsen naar Europapark

Arriva en NS raden aan om in deze periode met de fiets naar station Groningen Europapark te komen. Er is genoeg plek voor fietsen bij station Europapark. De fietsenstalling is uitgebreid van 700 naar 1.300 plekken, en daarnaast zijn er extra OV-fietsen beschikbaar.

Reizigers die een OV-fiets huren op station Groningen of Groningen Europapark kunnen deze op beide stations inleveren, gezien in dit uitzonderlijke geval geen toeslag van 10 euro in rekening wordt gebracht.

Extra reistijd

Mensen die wel met de bus gaan, moeten rekening houden met een kwartier extra reistijd. De bussen zijn rolstoeltoegankelijk. Het is niet mogelijk om fietsen mee te nemen in de bussen. Een gezonde wandeling vanaf station Europapark naar hoofdstation Groningen kan ook, en duurt ongeveer 20 minuten.

NS adviseert reizigers voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd.

Bron: NS.nl