Treinverkeer naar Amersfoort weer deels in gebruik na twee weken ingrijpende werkzaamheden

Het treinverkeer naar Amersfoort is weer deels in gebruik na twee weken ingrijpende werkzaamheden. (Foto: Marek Mahut)
Het treinverkeer naar Amersfoort is weer deels in gebruik na twee weken ingrijpende werkzaamheden. (Foto: Marek Mahut)

Na twee weken grootschalige werkzaamheden op en rond station Amersfoort Centraal is het treinverkeer maandagmorgen om 9:00 uur weer op gang gekomen. Dit had eigenlijk al eerder in de ochtend moeten gebeuren, maar verstoringen hebben ertoe geleid dat de dienstregeling naar het station later werd opgestart.

"Helaas een paar uur later dan gepland. Daar balen we enorm van. Gelukkig rijden de treinen nu. En we zijn nog niet klaar!” vertelt Paul van der Struijs, bouwmanager bij ProRail. Door de vertraagde indienststelling reden er deze ochtend nog veel treinen met vertraging. Maar inmiddels nemen deze af.

Werkzaamheden

De werkzaamheden werden op 5 juli gestart waarbij er kabels, wissels, leidingen en vijf kilometer aan spoor werden vervangen. De piek van de hinder vond twee weken geleden plaats, toen reden er gedurende deze periode helemaal geen treinen naar Amersfoort omdat er ingrijpende werkzaamheden aan zowel de sporen als het station plaatsvonden.

Inmiddels er vanaf station Amersfoort weer treinverkeer mogelijk in de richting van Amsterdam, Zwolle en Deventer. Momenteel worden de sporen in de richting van Utrecht onder handen genomen.

Van donderdag 15 augustus tot en met zondag 18 augustus zullen er opnieuw geen treinen rijden rond Amersfoort. Gedurende deze periode zullen er bussen worden ingezet. Daarna moet al het treinverkeer van zowel NS als Keolis weer volledig gaan rijden.