Nieuwe perron van station Delft geopend

Het ondergrondse station van Delft is sinds afgelopen vrijdag een perron rijker. Vanaf nu hebben alle treinen in de richting van Rotterdam en Den Haag een eigen perron. Aan de bouw van het nieuwe perron is enkele jaren gewerkt, en vanaf de opening van de stationstunnel in 2015 was deze al gereed als ruwbouw.

Reizigers in de richting van Rotterdam Centraal vertrekken nu van spoor 3, en reizigers richting Den Haag Centraal vertrekken nog steeds vanaf het 'oude' spoor 2. Vanaf eind dit jaar als de nieuwe dienstregeling in gaat, worden ook de twee andere sporen actief zodat het traject tussen Den Haag HS en Schiedem voorzien van vier sporen zijn.

Opening

Het was de bedoeling om het perron op 27 juli te openen. De werkzaamheden op dit traject liepen afgelopen week uit vanwege een opgelopen achterstand in de beveiligingswerkzaamheden van het spoor en een tekort aan vakspecialisten. Maar vrijdag stonden de seinen op groen om het treinverkeer weer te laten rijden, waarmee het tweede perron in Delft ook definitief in gebruik kon worden genomen.

Extra capaciteit

De toevoeging van twee extra sporen en een nieuw perron zorgt voor meer ruimte voor de reizigers, wat zeker welkom is, aangezien het soms behoorlijk druk kon zijn. Vanaf 15 december zullen er bovendien meer treinen gaan rijden. De uitbreiding van station Delft maakt deel uit van het project PHS Rijswijk – Rotterdam.