Vanaf aanstaande weekend werkzaamheden aan het spoor op twee belangrijke trajecten

 (Foto: Treinenweb)
(Foto: Treinenweb)

Op twee belangrijke trajecten voert spoorbeheerder ProRail onderhoud uit aan het spoor. Dit gebeurt tussen 10 augustus en 20 augustus op de trajecten Woerden - Alphen a/d Rijn en Breda - Lage Zwaluwe. Hierdoor rijden er in deze periode geen treinen tussen beide stations en zet de NS busvervoer in.

Breda - Lage Zwaluwe

Van 10 tot en met 18 augustus werkt ProRail aan het spoor tussen Lage Zwaluwe en Breda. Reizigers uit Rotterdam en Dordrecht richting Breda kunnen omreizen via Roosendaal. Dat geldt ook voor HSL reizigers tussen Rotterdam en Breda. NS zet stopbussen in tussen Lage Zwaluwe en Breda Prinsenbeek. Er rijden ook bussen in plaats van treinen tussen Breda en Noorderkempen.

Vanwege de werkzaamheden kunnen er geen treinen rijden op het spoor tussen Lage Zwaluwe en Breda en ook niet op de HSL van Rotterdam naar Breda en van Breda naar het Belgische Noorderkempen.

ProRail vernieuwt op diverse plaatsen het spoor tussen station Lage Zwaluwe en Breda Prinsenbeek. Ook wordt een nabije overweg aangepakt.

Woerden - Alphen a/d Rijn

Van zaterdag 10 tot en met dinsdag 20 augustus werkt ProRail ook aan het spoor tussen Woerden en Alphen a/d Rijn. Reizigers tussen beide stations kunnen omreizen via Gouda. Reizigers tussen Utrecht en Leiden Centraal kunnen omreizen via Schiphol Airport. Reizigers van Woerden naar Leiden Centraal kunnen omreizen via Den Haag Centraal. NS zet bussen in tussen Woerden en Bodegraven en tussen Bodegraven en Alphen a/d Rijn.

ProRail vernieuwt in deze periode het spoor tussen Woerden en Alphen a/d Rijn. Daarnaast worden een aantal duikers onder het spoor door vernieuwd, en wordt er bij Nieuwerbrug een nieuwe duiker aangelegd waar wandelaars ook doorheen kunnen wandelen. Dit is een veilige vervanger van de inmiddels gesloten NABO-overweg bij de hefbrug van de Dubbele Wiericke.

Een uitgebreid overzicht van werkzaamheden op alle treintrajecten in Nederland kan je hier vinden.