Team NL keert per trein terug naar Nederland

Team NL is maandagmiddag weer met de trein aangekomen op Nederlandse bodem. (Foto: Eurostar)
Team NL is maandagmiddag weer met de trein aangekomen op Nederlandse bodem. (Foto: Eurostar)

Vandaag kwamen de Nederlandse atleten van TeamNL, die meededen met de Olympische Spelen met de Eurostar, terug in Rotterdam vanuit Parijs. Aan boord was er een feestelijke stemming met atleten die in totaal 142 medailles verdiend hebben.

Eurostar is de officiële reispartner van Team BE, Team Para BE, Team NL, Team GB, Paralympics GB, Team Para NL en Team Deutschland. In totaal verzorgt Eurostar duurzaam vervoer voor 7 teams, met 2.000 atleten en medewerkers. De internationale vervoerder verwacht uiteindelijk dat 2 miljoen passagiers afgereisd zijn naar de de Olympische en Paralympische Spelen, met meer dan 160 treinen. Nu de Olympische afgelopen zijn beginnen van 28 augustus tot en met 8 september 2024 de Paralympische Spelen in Parijs.

Huldiging

Hoewel veel fans op Rotterdam Centraal klaarstonden om het Olympisch Team te verwelkomen, is er besloten geen officiële huldiging plaats te laten vinden. Vanaf het station worden ze per bus naar Scheveningen gebracht waar er een besloten bijeenkomst plaatsvindt met vrienden en familie van de atleten, en genodigden van sponsoren en sportbonden. Fans zullen daar niet welkom zijn. Uiteindelijk is het aan de gemeenten waar de deelnemers vandaan komen de eer of zij een lokale huldiging zullen uitvoeren.