Treinverkeer in midden van Duitsland was getroffen door storing

Het treinverkeer in het midden van Duitsland was zaterdag getroffen door een storing. (Foto: GeorgDerReisende)
Het treinverkeer in het midden van Duitsland was zaterdag getroffen door een storing. (Foto: GeorgDerReisende)

Het treinverkeer in het midden van Duitsland heeft zaterdag ernstige hinder ondervonden door een storing. Volgens de vervoerder Deutsche Bahn (DB) werd de storing veroorzaakt door een uitval van het radiosysteem van de spoorwegbeheerder, waardoor het treinverkeer ongeveer twee uur volledig stil kwam te liggen.

De verstoring vond voornamelijk plaats in het Rijn-Maingebied, in de deelstaten Beieren, Hessen en Rijnland-Palts. In deze regio, waar ook het belangrijke station Frankfurt ligt, was het treinverkeer gedurende twee uur niet mogelijk. Frankfurt, een van de belangrijkste knooppunten voor treinverkeer in Europa, was daardoor vrijwel onbereikbaar per trein. Ook op andere stations in de omgeving vielen treinen stil, wat leidde tot chaos en vertragingen voor duizenden reizigers.

Hoewel de storing inmiddels is verholpen en het treinverkeer uiteindelijk weer langzaam op gang kwam, waren er nog diverse vertragingen op te merken. Dit incident is niet de eerste keer dit jaar dat het Duitse spoorwegnetwerk te maken heeft met ernstige problemen. De situatie benadrukt de kwetsbaarheid van het spoorwegsysteem en de impact van technische storingen op het dagelijkse verkeer.