Siemens bouwt fabriek voor hogesnelheidstreinen in Amerika

Eerder deze week is er bekendgemaakt door onder meer de Amerikaanse vervoersexploitant Brightline West en Siemens Mobility dat er bij New York een productiefaciliteit wordt gerealiseerd voor hogesnelheidstreinen. De American Pioneer 220 die daar zal worden gebouwd, zal rijden op Brightline West van Las Vegas naar Zuid-Californië.

De locatie bij Horseheads is gekozen vanwege zijn het geschikte personeel, industriële geschiedenis en vermogen om het beste te voldoen aan de behoeften van Brightline West, en ligt ten zuiden van de staat New York. De productie in de faciliteit zal naar verwachting in 2026 beginnen.

Productie

Wanneer de nieuwe productiefaciliteit volledig operationeel is, beslaat deze bijna 280.000 vierkante meter aan oppervlakte. Ook moet de nieuwe fabriek ongeveer 300 banen trekken.

De trein wordt ontworpen om te voldoen aan de behoeften van passagiers. Het nieuwe lege buislichaamconcept resulteert in het meest toegankelijke hogesnelheidstreinvoertuig op de markt, waardoor passagiers in rolstoelen naadloos van wagon naar wagon kunnen bewegen door het hele treinstel. Met grote, comfortabele stoelen en snelle internetconnectiviteit zullen zowel zakenreizigers als vakantiegangers genieten van een comfortabele rit. De 'party-car' moet zorgen voor een opwindende passagierservaring. De loungewagon zal passagiers in staat stellen om te ontspannen, te genieten van een drankje en uitzicht op de woestijn tijdens de rit.

Siemens Mobility in Amerika

Siemens heeft diepe wortels in de staat New York en een geschiedenis van bijna 150 jaar, beginnend in 1875 met de eerste transatlantische telegraafkabel tussen de VS en Europa. Tegenwoordig heeft het bedrijf meer dan 2.500 werknemers in New York, waaronder het hoofdkantoor van Siemens Mobility North American, en omvat het 15 faciliteiten in de infrastructuur-, financiële dienstverlenings-, mobiliteits- en gezondheidszorgbedrijven van het bedrijf.

Meer dan 1.100 bedrijven in New York maken ook deel uit van de toeleveringsketen van Siemens U.S. De nieuwe faciliteit sluit zich ook aan bij de groeiende Amerikaanse productievoetafdruk van Siemens Mobility, met acht productiefaciliteiten die momenteel in het hele land in bedrijf zijn - die meer dan 3.000 spoorvoertuigen, 30.000 spoorwegovergangen en meer dan 4.500 banen leveren aan Noord-Amerika. Siemens Mobility draagt ​​bij aan de kracht van verbinding, banen en investeringen in Amerika, met meer dan 2.000 leveranciers in de Verenigde Staten.

De afgelopen vier jaar investeerde Siemens 3 miljard dollar in de Verenigde Staten en bediende het de industrieën en infrastructuur die de ruggengraat van de Amerikaanse economie vormen. De 45.000 werknemers van het bedrijf in de VS en 25 productielocaties ontwikkelen en implementeren technologieën voor meer dan 100 steden en 90 procent van de Fortune 500-industriële bedrijven.