Bijna twee weken lang werkzaamheden bij het spoor in Wierden

Bij Wierden zal bijna twee weken worden gewerkt aan het spoor en de spoorwegovergangen. (Foto: Treinenweb)
Bij Wierden zal bijna twee weken worden gewerkt aan het spoor en de spoorwegovergangen. (Foto: Treinenweb)

Spooraannemer Dura Vermeer werkt in opdracht van ProRail van zaterdag 28 september tot vrijdag 11 oktober dag en nacht aan het spoor in Wierden. In die periode rijden er van, naar en via Wierden bussen in plaats van treinen.

De overweg aan de Hexelseweg krijgt een nieuwe bevloering, en wordt huidige betonnen vloer door rubberen wegplaten vervangen. Deze werkzaamheden moeten zorgen voor minder geluidshinder voor de omgeving. Ook worden de sporen, wissels en bovenleidingen vernieuwd zodat reizigerstreinen soepeler kunnen aankomen en vertrekken. Aan de kant van Almelo worden er overbodige wissels verwijderd. Ook wordt de wisselverwarming omgebouwd van gas naar elektrisch, wat duurzamer is, en minder storingsgevoeliger tijdens de winterse periodes. Ook de treinbeveiliging gaat op de schop zodat deze robuuster is.

Reisadvies

Als gevolg van de werkzaamheden rijden er bussen in plaats van treinen van, naar en via Wierden tussen 28 september en 11 oktober. Tussen Almelo en Hengelo rijden van 23 tot 29 september geen treinen. NS en Keolis zetten bussen in. Het advies voor reizigers is om voor vertrek de reisplanner te raadplegen.