Leasemaatschappij Beacon bestelt 25 locomotieven bij Siemens

De welbekende Vectron van Siemens in een jasje voor leasemaatschappij Beacon. (Foto: Siemens Mobility)
De welbekende Vectron van Siemens in een jasje voor leasemaatschappij Beacon. (Foto: Siemens Mobility)

Treinlease-maatschappij Beacon heeft samen met Siemens Mobility hebben een belangrijke raamovereenkomst getekend voor de levering van Vectron multi-systeemlocomotieven, met een eerste contract van 25 locomotieven.

De Vectron-locomotieven hebben een vermogen van 6,4 MW, en vormen een aanvulling op de bestaande Vectron Beacon-vloot. De eenheden worden geproduceerd in de Siemens Mobility-fabriek in München-Allach, terwijl de draaistellen afkomstig zijn uit de fabriek in Graz.

Bestelling

Met deze eerste order breidt Beacon zijn Vectron-vloot op het Europese vasteland uit tot meer dan 180 locomotieven en biedt het een verdere verbintenis aan de Europese 4-assige elektrische goederen- en passagiersmarkt.

Adam Cunliffe, CEO Beacon zegt: "Een moderne en betrouwbare locomotievenvloot is essentieel voor de ondersteuning van onze klanten. Beacon is een van de grootste exploitanten van de Vectron-locomotief, waarvan we weten dat deze een efficiënte en betrouwbare service biedt aan onze klanten. Beacon is verheugd dat het de succesvolle samenwerking die het heeft ontwikkeld met Siemens kan voortzetten door een vloot met uitgebreide interoperabiliteit in Frankrijk, Duitsland en de belangrijkste vracht- en passagierscorridors aan te bieden."