Siemens opent nieuwe productiefaciliteit in Verenigd Koninkrijk

Treinbouwer Siemens Mobility heeft zijn nieuwe werkplaats in het in Verenigd Koninkrijk gelegen Goole Rail Village geopend. Het complex heeft omgerekend 320 miljoen euro gekost en heeft een oppervlakte van 35 voetbalvelden.

De nieuwe Piccadilly-metrostellen van London Underground worden geassembleerd in deze fabriek. Vanaf 2025 zullen ze in gebruik worden genomen in de Londense Tube. In totaal zal de investering van Siemens Mobility in de regio tot 700 nieuwe banen en nog eens 1.700 extra kansen in de toeleveringsketen creëren tegen 2030.

Productie

Naast de opening kondigde Siemens Mobility een extra investering van maximaal 50 miljoen euro aan in een ultramoderne nieuwe faciliteit in Goole om draaistellen voor treinen te assembleren en te reviseren. Deze zal geschikt zijn voor de ruim 500 treinen die die Siemens hier in het land onderhoudt. Ook zal de uitbreiding straks nieuwe productielijnen bevatten voor het assembleren van draaistellen voor nieuwe treinen, wat een primeur voor Siemens in het Verenigd Koninkrijk is. Deze nieuwe investering zal ongeveer 100 bestaande banen veiligstellen en nog eens 200 creëren, en zal naar verwachting eind 2026 operationeel zijn.

Goole Rail Village

Het Goole Rail Village bestaat uit momenteel uit de Train Manufacturing Facility, waar treinen worden geassembleerd en in gebruik worden genomen, de Components Facility, waar Siemens tandwielkasten, tractiemotoren en andere onderdelen voor trein- en tramvloten onderhoudt, de opslagfaciliteit van het Logistics Center en het Rail Accelerator and Innovation Solutions Hub for Enterprise (RaisE) business center. Deze worden nu allemaal aangevuld met het Bogie Assembly and Service Center voor het draaistelonderhoud.