Geen treinverkeer tussen Alphen en Bodegraven na aanvaring spoorbrug

Een archieffoto van de incidentenbestrijding van ProRail. (Foto: Treinenweb)
Een archieffoto van de incidentenbestrijding van ProRail. (Foto: Treinenweb)

Een vrachtschip met grind is vrijdagochtend tegen de spoorbrug bij Alphen aan den Rijn gevaren. Hierdoor is voorlopig geen treinverkeer mogelijk tussen Alphen aan den Rijn en Bodegraven. Dit duurt zeker tot het einde van de middag. NS zet bussen in als vervangend vervoer.

Wat is er precies is gebeurd is nog niet duidelijk. Inmiddels is duidelijk dat even na 07.00 uur een vrachtschip tegen de spoorbrug is aangevaren. Deze zit nu vast onder de brug. Met verschillende instanties wordt gekeken we hoe het schip onder de brug vandaan kan worden gehaald. Daarna wordt er onderzocht hoeveel schade de brug heeft opgelopen. Er rijden zeker tot het einde van de middag geen treinen tussen Alphen en Bodegraven.

Een goede prognose kan ProRail pas geven als er duidelijk is wat de schade aan de brug is. ProRail en NS adviseren om een reisplanner te checken wanneer je met de trein wil reizen.

Voor dit artikel zijn we opzoek naar aanvullingen. Heb je foto- of videomateriaal of andere informatie die van belang is, dan zien we die graag op ons e-mailadres contact@treinenweb.nl