Fietsenstalling aan Utrechtse Jaarbeursplein gesloten vanwege onderzoek naar scheuren

De fietsenstalling aan het Jaarbeursplein bij Utrecht Centraal is vrijdag uit voorzorg per direct gesloten voor onderzoek. Tijdens een controle zijn scheurtjes gevonden in de constructie. Het is nog niet bekend hoe lang de fietsenstalling dicht zal blijven.

Er is verder onderzoek nodig om erachter te komen wat de oorzaak is. De gemeente benadrukt dat er 'geen acuut gevaar is'. Om de veiligheid van gebruikers te garanderen en zorgvuldig onderzoek te doen, is er uit voorzorg besloten de stalling per direct te sluiten voor nieuwe gebruikers.

Alle mensen die een fiets geparkeerd hadden konden vrijdagavond tot 22.00 uur de fiets uit de stalling ophalen. Om het dak van de stalling te ontlasten is een deel van het Stadsplateau afgesloten. Op dit moment is nog niet duidelijk hoelang de sluiting zal duren. 

Fietsers kunnen gebruik maken van één van de andere stallingen in de stad. Andere mogelijkheden voor fietsenstallingen zijn de Knoop aan de Jaarbeurszijde (nabij het Rabobank-kantoor), en op het stationsplein.