Extra Sprinters van Hoofddorp naar Leiden

De NS heeft besloten met ingang van 11 december 2011 in de spits twee extra Sprinters te rijden tussen Hoofddorp-Nieuw-Vennep en Leiden. Dat staat in een adviesaanvraag van NS reizigers. Hiermee zal de de stoptreindienstregeling verdubbeld worden op dit traject.

De verdubbeling wordt gerealiseerd door een doortrek naar Leiden van de Sprinter die nu vanaf Utrecht - Hilversum - Weesp tot Hoofddorp rijdt. Voor de dalperiode zal de huidige Sprinterbediening van 2x per uur blijven.

De Provinciale Staten van Noord-Holland namen eind 2008 een motie aan van het Vennepse PvdA-Statenlid Gohdar Massom om meer stoptreinen te laten rijden naar Hoofddorp en Nieuw-Vennep om hiermee een oplossing te bieden voor de lage frequentie en overvolle stoptreinen.

Als reactie op de motie heeft de NS in 2009 langere treinstellen ingezet tussen Schiphol en Leiden. Massom vond dit een goede gang van zaken om mee te beginnen.

Massom “Ik ben erg blij dat er in de spits vier Sprinters op de lijn Hoofddop-Leiden gaan rijden. Maar ik ben nog niet helemaal tevreden. Ook buiten de spits moeten vier Sprinters rijden”.

Bron: Webregio