Nieuwe loopbrug Hoorn officieel in gebruik genomen

Donderdagochtend is de voetgangersbrug over de sporen bij het NS-station Hoorn officieel in gebruik genomen. Voorzitter Gerard van de Meer van de Ouderenraad, die namens de ouderen in Hoorn lang pleitte voor een betere voorziening, mocht dat doen.

Dit deed hij door het doorknippen van het klassieke lint, bijgestaan door ProRail directeur Cees de Vries en Hoornse wethouder Ronald Louwman. Overigens is het nog een jaar wachten op een lift die de middenperrons goed, rechtstreeks dus, toegankelijk maakt.

Uiteindelijk heeft het een tijdje geduurd voordat de loopbrug voorzien werd van liften en een betere overkapping. Ook de verbouwing heeft enige tijde geduurd. Reizigers gaven aan dat ze al heel lang eraan geërgerd hebben dat ze om moesten lopen, en ook waren enkele ondernemers niet blij met de overlast van de bouw.

Uiteindelijk is de overlast nu grootendeels voorbij, en is de brug een bruikbare voorziening geworden voor zowel ouders met kinderwagens als met bejaarden die de sporen over willen steken om de stad in te gaan.

Bron: Hoorngids