Dubbeldekstrein in tweeën gedeeld te Sassenheim - Update 2

Bij Sassenheim is vanmorgen een NID/DDZ-dubbeldekker in tweeën 'gebroken'. Een kabel die tussen twee rijtuigen liep was geknapt waardoor de trein in twee zich in tweeën splitste.

Volgens een woordvoerder van de NS is er geen gevaar voor de veiligheid geweest en zijn er geen gewonden gevallen. Zodra de kabels van een trein breken wordt automatisch de rem in werking gesteld, doordat de luchtdruk wegvalt.

De trein zal naar de werkplaats worden gereden voor nader onderzoek over de toedracht van het incident. Reizigers tussen Leiden en Den Haag hebben last van vertragingen en uitval van treinen.

Update:
Inmiddels zijn alle intercities op het traject Den Haag - Leiden -  Amsterdam uit de dienst gehaald. Het lijkt er dus op dat het NID/DDZ materieel nu uit dienst is. De beperking van de materieelinzet zou tot na de avondspits gelden.

Update 2:
Het gebroken treinstel heeft het nummer 7536, waarvan de koppeling tussen het stuurstandrijtuig (ABvk) en de rest van de trein los is gebroken. Beide delen zijn inmiddels weggesleept. NS-loc 1756 sleepte een deel richting Hoofddorp en loc 6430 sleepte het andere deel in de richting van Leiden. Op kotre termijn en mogelijk in de nacht zal het geheel naar de werkplaats worden gebracht voor inspectie

Foto: Martin Broxterman (Twitter)

Bron: Omroep West