Blokkendoos weer terug op het spoor

De Blokkendoos-trein is weer is terug op het spoor. Het nostalgische treinstel heeft afgelopen anderhalf jaar een draaistelrevisie gehad. De historische trein gaat komend weekend op 12 en 13 januari de Heimwee-express rijden tussen Utrecht maliebaan en Amersfoort.

De Blokkendoos stond lang stil in verband met de noodzakelijke draaistelrevisie van twee van de drie rijtuigen. Het stuurstandrijtuig is al eerder gereviseerd, en nu zijn het motorrijtuig en de barwagen onder handen genomen. Het werk is uitgevoerd door de NedTrain in samenwerking met Reuschling. In 2011 is de Blokkendoos naar de werkplaats in Haarlem gebracht waar deze van zijn draaistellen werd gelicht, waarna deze gereviseerd konden worden. Al die tijd heeft het stel op bokken in de werkplaats gestaan.

Inmiddels staat de trein sinds november weer op haar gereviseerde draaistellen en heeft ze eind november 2012 haar eerste meters op eigen kracht op het werkplaatsterrein gereden. Eerst was er sprake dat de trein op de openingritten van de Hanzelijn zou gaan rijden, maar vanwege de sneeuwval is dat niet door gegaan, nu gaat deze trein zijn entree maken tijdens de Heimwee Express van het Spoorwegmusem.

Na de revisie beschikt Het Spoorwegmuseum weer over een technisch perfecte Blokkendoos die weer vele jaren actief kan zijn. Ieder tweede weekend van de maand rijdt Het Spoorwegmuseum met historische treinen onder de naam ‘Heimwee Express’.

Kaartjes voor de Heimwee Express zijn te koop in de winkel van het museum, waarbij entree voor het museum noodzakelijk is.

Bron: Treinreiziger