Treinverkeer naar noordelijke provincies ontregeld

Het treinverkeer naar het noordelijke provincies van het land is vrijdagmorgen ontregeld geraakt door een paar incidenten. Zo vond er een een aanrijding met dodelijke afloop tussen Meppel en Zwolle plaats, en was er sprake van een mogelijk explosief op het station van Wolvega.

Om 7 uur 's morgens kreeg de politie een melding over het pakketje. Hierop werd besloten om de station met de zijn omgeing af te zetten. De Explosieven Opruimingsdienst heeft met een op afstand bestuurbaar wagentje het pakketje onderzocht. Uiteindelijk ging het om flessen met een draadje eraan gebonden. Later in de morgen werd het treinverkeer en het station zijn weer vrijgegeven. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de nep-bom.

Ook is er vanmorgen een automobilist omgekomen op een spoorwegovervang bij Nieuwleusden, tussen Zwolle en Meppel. Na het ongeluk zijn de ongeveer 70 passagiers naar het achterste gedeelte van de trein gebracht omdat er sprake was van benzinedampen van de verongelukte auto. 

Door deze incidenten is het treinverkeer naar de noordelijke provincies in de vrijdag morgen behoorlijk ontregeld geraakt en moesten reiziger tot ongeveer 11 uur rekening houden met een uur extra reistijd. De oorzaak van de botsing wordt ook onderzocht.

Bron: RTV Noord