Treinverkeer rond Almelo plat na schietpartij

Zondagavond is het treinverkeer van en naar Almelo volledig stilgelegd. De reden van de afzetting is vanwege een politieonderzoek naar een schietpartij, waarbij een overvaller is neergeschoten, deze zou om 20.00 een ijssalon hebben overvallen.

De overvaller was gewapend met een mes en sloeg na de overval op de vlucht, zo meldt RTV Oost. Bij de vluchtpoging is de man door agenten neergeschoten waarna hij direct naar het ziekenhuis is gebracht. De man verkeert buiten levensgevaar. Onduidelijk is of hij de buit bij zich had.

Vertraging

Reizigers van en naar Almelo moeten zondagavond rekening houden met een extra reistijd van een uur. De NS verwacht dat het treinverkeer pas rond 02.00 uur hervat kan worden. Tot die tijd rijden er bussen vanuit Almelo naar Hengelo, Wierden en Vroomshoop.

Ook is er een Duitse Berlijn-trein op weg naar Amsterdam niet verder gekomen dan Bad Bentheim, volgens diverse Twitteraars. Deze passagiers zijn opgevangen in de stationshal van de Duitse grensplaats. Hun is verteld dat zij met bussen naar Hengelo worden gebracht.


Foto: Elger / Twitter

Bron: Nu.nl