Bert Meerstadt volgt Aad Veenman op

De Nederlandse Spoorwegen (NS) hebben sinds maandag een nieuwe baas. Ingenieur Bert Meerstadt volgt vanaf nu Aad Veenman op als president-directeur van het vervoersbedrijf. Dat heeft de NS bekendgemaakt.

Meerstadt zit al sinds 2001 in de directie van het bedrijf. Eerder was hij onder andere directeur van de vastgoedpoot van de NS, NS Reizigers en NS Hispeed. Voordat hij bij de NS kwam, werkte hij in de marketing en communicatie. Meerstadt, zoon van een architect, studeerde Bouwkunde aan de TU Delft.

"Dit is een geweldige klus"', zei Meerstadt over zijn nieuwe directeursfunctie. Hij wil behalve de groei in het aantal reizigers in Nederland ook de Europese ambities van de NS verder ontwikkelen. Zo is het bedrijf inmiddels eigenaar van OV-fiets en heeft het een belang in het nieuwe busbedrijf Qbuzz.

Aad Veenman heeft zijn cariérre bij de NS ook op een goede manier afgesloten. Zo heeft hij afgelopen maanden met de directie van de NS een afscheidsrit gereden langs diverse NedTrain werkplaatsen in Nederland, en deze rit is gereden met de NS20 (De Kameel) welke sinds kort weer in dienst is als directie-voertuig.

Bron: Algemeen Dagblad