Werkzaamheden aan perrons Den Haag Centraal afgerond

De werkzaamheden aan de perrons van het Den Haag Centraal zijn eindelijk klaar. Dit betekent dat de treinen weer net als vroeger tot aan de hal door kunnen rijden, en dat het comfort op de perrons ook behoorlijk verbeterd is.

Een grote eyecatcher van de vernieuwde stationshal is het nieuwe dak, welke voorzien is van ruitvormige 'wybertjes'. Reizigers kunnen op moderne bankjes wachten op hun trein, de bekende metalen zwarte stalen banken zijn verleden tijd. Ook is de vloer van elk perron op de schop gegaan.

Voorheen moesten de reizigers tijdens werkzaamheden vaak flinke stukken lopen omdat de treinen niet meer tot aan de hal doorreden. Nu zijn de blokkades op de sporen weer verwijderd waarmee de trein volledig tot het eind van het spoor door kan rijden.

Verbouwing stationshal
De volgende stap in de richting van een vernieuwd station zal de verbouwing van de centrale hal zijn. Het is de bedoeling dat de perrons beter aansluiten op de centrale hal. Dit zou de overzichtelijkheid van het station verbeteren. Zo wordt het bijvoorbeeld veel duidelijker waar de trams en bussen vertrekken.

ProRail verwacht dat in het najaar van 2014 de stationshal van de politieke hoofdstad zal zijn verbouwd, waarbij de gehele werkzaamheden van het station dan ten einde zijn gekomen.

Bron: Omroep West