Nieuwe tijdelijke looproutes op Utrecht Centraal

Vanaf dinsdag 10 september moeten reizigers rekening houden met nieuwe looproutes op Utrecht Centraal, aan de centrumkant. De tijdelijk gewijzigde looproutes zijn nodig voor de bouw van een nieuwe entree naar de stationshal.

Eind september wordt het tweede deel van de stationshal van Utrecht Centraal geopend, vanaf dan is de tweede bouwstap dan eindelijk klaar.

Looproutes

Vanuit de stationshal naar het centrum
Reizigers die uit de stationshal komen kunnen geen gebruik meer maken van de (rol)trap aan de centrumkant. De gang richting bussen is dicht en wordt binnenkort weggehaald. Komend vanuit de stationshal worden reizigers via de linkerkant omgeleid richting centrum. Men kan ook via Hoog Catherijne lopen.

Vanuit het centrum naar de stationshal
Reizigers die vanuit het centrum naar Utrecht Centraal gaan kunnen voorlopig over de stalen trap en een nieuw bordes richting stationshal lopen. Ook kan men gebruik maken van de middentunnel bij het oude busstation om naar de perrons te gaan. Of natuurlijk via Hoog Catherijne.

De nieuwe looproutes worden duidelijk aangegeven met bebording en er zijn begeleiders aanwezig om alles in goede banen te leiden. Op 29 september is de situatie voorbij en kan iedereen door het nieuwe tweede deel van de stationshal lopen en via een nieuwe entree het station in en uit.

 

Bron: ProRail