Laptop met waardevol studiewerk gestolen uit de trein

Menig reiziger zal het wel eens overkomen zijn dat hij of zij iets in de trein vergeet mee te nemen. Maar voor een scholier uit Dordrecht ging het anders. Een onbekende man heeft mogelijk per ongeluk zijn laptoptas meegenomen tijdens het reizen in de spits. De scholier zijn hele examen zat namelijk in de ontvreemde laptoptas.

De Dordtse scholier zat tijdens de avondspits in de trein vanuit Groningen op weg naar huis. In de drukte op Rotterdam Centraal zag hij niet dat een onbekende man zijn laptoptas meenam. Toen hij in Dordrecht zijn tas tevergeefs zocht attendeerde een medereiziger hem erop dat deze door een onbekende man was meegenomen.

"Er zat een oude laptop in", vertelt hij. Het gaat hem voornamelijk om de externe hardeschijf waarop alles staat wat hij in de afgelopen jaren heb gemaakt. "Mijn hele leven staat daarop!"

Toelating

De student studeert nu nog VWO en zit in het examenjaar. Hierna is hij van plan om een studie voor muziek te gaan doen op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Echter moet hij wel daarvoor laten zien wat hij kan, als hij toegelaten wilt worden. Dat staat allemaal op de externe hardeschijf. "Al mijn muziekcomposities die ik de afgelopen jaren heb gemaakt staan erop. En ook al mijn filmbeelden."

Voor zijn eindexamen VWO heeft Nathan een complete documentaire gemaakt. Binnen twee weken moet hij dat werk op school inleveren.

Beloning

De scholier hoopt dat hij zijn gegevens nog terugkrijgt. Een backup heeft de Dordtenaar niet, want dat was zijn externe schijf. De radeloze scholier heeft een beloning van 500 euro beloofd voor de degene die hem zijn harddisk terug brengt.

Bron: RTV Rijnmond