Conducteur mishandeld door tienerjongens

Een NS-conducteur is vrijdagavond door een tweetal van 13 tot 15 jaar in de trein van Breda naar Den Bosch mishandeld. De verdachten zijn inmiddels opgepakt, meldt de politie.

De conducteur zag hoe het viertal voor hem uit bleef lopen toen hij zijn controle-ronde door de trein deed. Nadat hij argwaan kreeg besloot hij de jongens aan te spreken om hun vervoersbewijs te vragen. De jongens hadden deze echter niet in bezit, en konden zich ook niet legitimeren.

Vlakbij station Gilze-Rijen kreeg de conducteur met één van de jongens aan de stok en werd bij zijn boord gegrepen waarna de controleur enkele klappen tegen zijn hoofd kreeg. Ook werd hij door de jongens geschopt en naar de grond gewerkt.

Na de geweldadige actie zijn de jongens de trein uitgerend toen ze op een station waren, maar dankzij een oplettende getuige konden ze worden opgepakt.

De conducteur heeft aan de mishandeling een gezwollen oogkas, verwondingen op het voorhoofd en een schaafwond op zijn knie overgehouden. Het viertal zat zaterdagmiddag nog vast om vervolgens nog te worden verhoord, aldus een politiewoordvoerder.

Bron: Nu.nl