Kamermeerderheid wil laadpalen op stations laten plaatsen

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft een motie van GroenLinks ondersteund waarin de NS en de overheid worden opgeroepen om te bekijken of er op stations en perrons laadpalen geplaatst kunnen worden om leegrakende mobieltjes en tablets weer van stroom te kunnen voorzien.

Volgens GroenLinks-Kamerlid Van Tongeren zijn treinreizigers steeds meer afhankelijk van hun mobiele smartphone of tablet, mede omdat de NS onlangs heeft aangekondigd om de gele vertrekstaatborden te verwijderen, omdat ze te weinig gebruikt werden. Ook zouden de mobiele apps van haar steeds populairder worden. Daarnaast zou het nog lang kunnen duren voordat alle treinen voorzien worden van een stopcontact in de tweede klas, een wens die de Kamer in november uitsprak, want dit zou dan pas bij een mid-life modernisering kunnen worden toegepast.

Om de reizigers tegemoet te komen een oplaadstation voor mobiele apparaten, zouden de NS en de overheid moeten gaan onderzoeken of de oplaadpunten een mogelijkheid kunnen zijn.

Het plan voor oplaadpunten voor mobiele apparaten is overigens niet nieuw: Op Rotterdam Centraal is er vorig jaar mei een proef gehouden met de oplaadpunten. Ondanks dat het gebruik van de oplaadpunten gratis was, was de toelaap naar het gebruik vrij beperkt gebleven. Of de NS daadwerkelijk onderzoek gaat doen naar het plaatsen van laadpalen is nog onduidelijk.

Bron: Tweakers