Provincies en Arriva onderzoeken overvolle treinen tussen Zwolle-Emmen

De provincies Drenthe en Overijssel zijn in gesprek met Arriva over de overvolle treinen tussen Zwolle en Emmen. Dat meldt RTV Drenthe. De treinen zitten 's ochtends na negen uur 's helemaal vol.

 

De PvdA-fractie heeft dit probleem inmiddels al aangekaart bij gedeputeerde Gerrit Jan Kok die het vervoer binnen de Provincie tot zijn taak heeft. Zo werd er afgevraagd of de treinen niet te kort zijn.

Zowel Gerrit Jan Kok als de Drentse gedeputeerde Henk Brink hebben laten weten dat het capaciteitsprobleem inmiddels ook bij Arriva is aangekaart. Volgens Brink kan de lagere frequentie van het aantal treinen, vier treinen per uur in de spits voor negen uur en twee treinen per uur na negen uur, deels de oorzaak van het probleem zijn.

Inmiddels is Arriva aan het onderzoeken of de overvolle treinen na de ochtendspits structureel zijn, en  hoe de capaciteitsgebrek kan worden opgelost. Volgens Arriva groeit het aantal reizigers dik, sinds de lijn een ruim jaar geleden van de NS is overgenomen. Hierbij is er tevens ook sprake van een hogere frequentie waarin gereden wordt.

 

Bron: RTV Oost