Minder treinen tussen Rotterdam en Den Haag vanwege spoedreparatie

Vanwege een spoedreparatie rijden er geen treinen van en naar Den Haag Centraal. Van en naar Rotterdam rijden er veel minder treinen. Dat meldt de Nederlandse Spoorwegen. Hoe lang de situatie gaat duren is onduidelijk. Reizigers moeten rekening houden met meer dan zestig minuten vertraging.

Sinds omstreeks kwart voor zes zorgen de spoedwerkzaamheden voor vertraging. Aanvankelijk bleef er beperkt treinverkeer mogelijk, maar sinds half zeven is al het treinverkeer van en naar Den Haag gestaakt. Wat er precies aan de hand is, is niet bekend gemaakt. Volgens de actuele vertrektijden rijden er nog wel enkele treinen rond Den Haag Centraal.

NS meldt verder dat er van en naar Rotterdam Centraal veel minder treinen rijden door spoedreperaties. Het gaat vooral om treinverkeer uit de richting Den Haag in de richting van Dordrecht en Breda. Richting Gouda en Maassluis lijken de meeste treinen te rijden.

Beter OV: "Laat staatssecretaris ingrijpen"

Reizigers-organisatie Voor Beter OV is zeer ontstemd over de zoveelste spoedreparatie bij ProRail waarbij de reizigers de dupe van worden, en hebben inmiddels een brief aan de staatssecretaris gestuurd:

“ProRail zet weliswaar terecht in op veiligheid, maar dat doet niets af aan wat er werkelijk aan de hand is. Want aan die veiligheidsmaatregelen gaat iets vooraf: blijkbaar kunnen technische gebreken aan rails en wissels onopgemerkt blijven totdat ze plotseling van dien aard zijn dat het treinverkeer onmiddellijk moet worden stilgelegd.

U bent als staatssecretaris de hoeder van de treinreiziger. Maar u bent ook rechtstreeks verantwoordelijk voor de prestaties van ProRail. Op grond van deze beide overwegingen verzoeken wij u, onverwijld in te grijpen en orde op zaken te stellen bij ProRail.”

Bron: Treinreiziger